Fotoslide Wingerden Golf - René van Wingerden

Biografie van René van Wingerden

Na een actieve en succesvolle carrière als jeugdvoetballer (René speelde in diverse regionale jeugdteams) besloot de in 1976 geboren René van Wingerden op zijn 15e om zich volledig op golf te richten een sport waarmee hij enkele jaren eerder bekend was geworden.

Geklemd tussen de Brielse Maas en het Hartelkanaal ligt de mooie 18 holes Golfbaan Kleiburg. Onder de hoede van Wim Koudijs groeide René hier uit tot één van de betere jeugdspelers van Nederland. Hij maakte drie jaar deel uit van de Landelijke NGF Selecties en speelde 5 jaar lang nationale wedstrijden zijn handicap lag toen rond de 4. In de tussentijd ronde René zijn Havo-opleiding af en deed Haven Vervoer en Logistiek bij de Jan Baks Opleiding in Rotterdam. Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de Vervoerssector werd zijn enthousiasme voor de golfsport weer aangewakkerd. Dit gebeurde onder invloed van zijn broer Ramón van Wingerden werkzaam bij de Nederlandse Golf Federatie en goede vriend Robert Jan Derksen die samen René ervan overtuigden dat hij iets met zijn liefde voor- en kennis van de golfsport moest doen. 

In 2004 begon René aan de enige in Nederland erkende opleiding tot golfprofessional de van Swinderen opleiding tot PGA en NGF erkend Golfprofessional. In 2007 ronde hij zijn opleiding met goed gevolg af.
René is een zeer sociaal mens dat er veel voldoening uit krijgt wanneer hij anderen de liefde voor de golfsport bij kan brengen. De prestaties en het plezier van zijn leerlingen lopen parallel met zijn eigen prestaties en plezier. Inmiddels heeft hij meer dan 450 verschillende mensen opgeleid tot het GVB en verder. Met name het ‘verder’ is waar René veel waarde aan hecht. Golfen stopt niet bij het GVB maar begint daar! Golfers begeleiden in het bereiken van full potential is zijn hoofddoel.

René is sinds december 2008 getrouwd met zijn grote liefde Sylvia van Wingerden en wonen met zoon Benjamin in het leuke en gezellige stadje Brielle. Naast zijn passie voor golfen is René gek op reizen en een echte levensgenieter.